fbpx

Γνωρίστε τις αλλεργίες σας

Στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας και γενετικής DNA Therapeutics σε βοηθάμε να μάθεις τις αλλεργίες σου (τροφικές ή περιβαλλοντικές) με εξειδικευμένα βιοχημικά Αλλεργικά Τεστ. Κάθε αλλεργικός ασθενής έχει ένα μοναδικό αλλεργικό προφίλ που χρήζει εξατομικευμένου ελέγχου. Η επιστήμη της γενετικής διερευνά και αντιμετωπίζει τις αλλεργικές υπερευαισθησίες στην κατεύθυνση της ιατρικής ακριβείας, γι ‘αυτό και τα Αλλεργικά Τεστ οδηγούν στην έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση των αλλεργικών νοσημάτων. Έτσι η προδιάθεση για αλλεργικά νοσήματα υποδεικνύονται μέσα από τα Αλλεργικά Τεστ μελετώντας την αλληλεπίδραση διαφόρων αλλεργιογόνων για την αντιμετώπιση τους.

Πακέτο 1: Αλλεργικά Τεστ 51 Τροφικών Παραγόντων


Κόστος Εξέτασης: 110 €
Μέθοδος: Ανοσοχρωματογραφία
Αποτέλεσμα: 1-2 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: 3-5ml Αίματος με αντιπηκτικό EDTA

Σπόροι

Σιτάρι, Σίκαλη, Κριθάρι, Βρώμη, Μαυροσίταρο, Αμάραντος, Κινόα, Καλαμπόκι, Ρύζι, Γλουτένη

Αυγό

Ασπράδι, Κρόκος

Λαχανικά

Ντομάτα, Μπιζέλια, Πράσινα φασόλια, Καρότο, Σέλερι, Λάχανο, Μπρόκολο, Σκόρδο, Κρεμμύδι, Πράσο

Καρποί

Φιστίκι (αράπικο), Φουντούκι, Αμύγδαλο

Γάλα

Κασεΐνη, Αγελαδινό, Κατσικίσιο και Πρόβειο γάλα

Κρέας

Χοιρινό, Βοδινό, Αρνίσιο, Κοτόπουλο, Γαλοπούλα

Φρούτα

Μπανάνα, Λεμόνι, Πορτοκάλι, Φράουλα, Σταφύλι, Ροδάκινο, Μήλο, Ανανάς, Κίουι

Θαλασσινά

Μπακαλιάρος, Σολωμός, Πέστροφα, Γαρίδες, Καλαμάρι, Χταπόδι

Άλλα

Πατάτες, Σόγια, Μαγιά αρτοποιίας, Μαγιά ζυθοποιίας, Κακάο, Καφεΐνη, Μουστάρδα

Πακέτο 2: Αλλεργικά Τεστ 31 Περιβαλλοντικών Παραγόντων


Κόστος Εξέτασης: 110 €
Μέθοδος: Ανοσοχρωματογραφία
Αποτέλεσμα: 1-2 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: 3-5ml Αίματος με αντιπηκτικό EDTA

Περιβαλλοντικοί Παράγοντες

Κατσαριδοκτόνα, Σκόνη σπιτιού, Μούχλα, Τρίχωμα γάτας, Τρίχωμα σκύλου, Σπιτικά ακάρεα, Τσιμπούρια

Θαλασσινά

Σολωμός, Λαβράκι, Κιπρίνος, Βακαλάος, Αστακός, Οστρακοειδή, Γαρίδα, Καβούρι

Φύση

Αγριόχορτα, Αρωματικά φυτά, Ιτιά, Λεύκη, Φτέρη

Φρούτα

Φράουλα, Αχλάδι, Ανανάς, Ροδάκινο, Μάνγκο

Καρποί

Λυκίσκος, Φιστίκι (αράπικο)

Γαλακτομικά

Ασπράδι Αυγού, Γάλα

Κρέας

Βοδινό, Αρνίσιο

Άλλα

Σόγια

*** Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από τον Γενετικό Σύμβουλο του εργαστηρίου συνεκτιμώντας τα κλινικά ευρήματα και το ιστορικό του ασθενούς, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.


Τι είναι αλλεργία και τι τροφική δυσανεξία;

Αλλεργία καλείται η υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού σε ουσίες οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είναι επικίνδυνες ή βλαβερές για τον οργανισμό όπως, γύρεις δένδρων και φυτών, τρόφιμα κλπ. Οι ουσίες αυτές μπορεί να εισέλθουν στο σώμα μέσω της εισπνοής, της κατάποσης ή με την επαφή στο δέρμα. Οι ουσίες που προκαλούν αυτές τις αντιδράσεις ονομάζονται αλλεργιογόνα.

Ως τροφική δυσανεξία χαρακτηρίζεται η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι ορισμένων τροφίμων. Η αντίδραση αυτή είναι διαφορετική από τη γνωστή αλλεργία (στην οποία συμμετέχουν αντισώματα IgE, είναι πιο σπάνια, είναι άμεσης αντίδρασης και συχνά έχει καταστροφικά αποτελέσματα). Η τροφική δυσανεξία είναι υπερευαισθησία τύπου 3, χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή αντισωμάτων IgG, είναι πολύ πιο συχνή (περίπου το 45% του πληθυσμού), έχει καθυστερημένη έναρξη (2 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής) και συνήθως συνδέεται με χρόνια προβλήματα υγείας.

Γιατί να κάνω αλλεργικό έλεγχο;

Ο αλλεργικός έλεγχος συνίσταται, είτε σε περίπτωση εκδήλωσης αλλεργίας, είτε σε υποψία ύπαρξης αυτής καθώς κάποιες αντιδράσεις χαρακτηρίζονται από καθυστερημένα χρονικά συμπτώματα. Είναι χρήσιμο και απαραίτητο να έχεις καταγράψει τη διατροφή που ακολούθησες τη μέρα εκδήλωσης της αλλεργίας, καθώς και το περιβάλλον στο οποίο βρέθηκες.

Όμως μην ανησυχείς καθώς, όπως και πολλές άλλες ασθένειες της εποχής μας, είναι αποτέλεσμα του σύγχρονου τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος. Να θυμάσαι πως η αλλεργία είναι μία ιδιαίτερη αντίδραση του οργανισμού για το κάθε άτομο ξεχωριστά και έτσι αντίστοιχη είναι και η θεραπεία του. Γι’ αυτό, στο Εργαστήριο της DNA Therapeutics η ευαισθησία, η ειδικότητα και η ακρίβεια της μεθόδου είναι σε πολύ ψηλά επίπεδα καθιστώντας την εξέταση αρκετά αξιόπιστη για τη διασφάλιση καλύτερης υγείας και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Translate »