fbpx

Εξατομικεύστε τη Διατροφή σας

Στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας και γενετικής DNA Therapeutics σε βοηθάμε να εξατομικεύσεις την διατροφή σου. Η Διατροφογενετική σε βοηθά να κατανοήσεις τις ανάγκες σου, χαρτογραφώντας τα γονίδιά σου. Η επιστήμη της γενετικής αναδιαμορφώνει τη διαιτολογία και τις εφαρμογές της στην κατεύθυνση της διατροφής ακριβείας. Με τη Διατροφογενετική μελετάμε την αλληλεπίδραση διατροφής με γονίδια και συγκεκριμένα την επίδραση των θρεπτικών συστατικών των τροφών που καταναλώνουμε στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα γονίδια μας. Συνδυάζουμε Διατροφή και Γενετική για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Διατροφή & Γενετική


Κόστος εξέτασης: 130 €
Μέθοδος: NGS
Αποτέλεσμα: 10 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: Στοματικό επίχρισμα

Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία


Κόστος εξέτασης: 130 €
Μέθοδος: NGS
Αποτέλεσμα: 10 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: Στοματικό επίχρισμα

Τροφική ευαισθησία

Η τροφική ευαισθησία αποτελεί μια αντίδραση σε κάποια τρόφιμα που μπορεί να σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα ορισμένων αντισωμάτων που αντιδρούν σε αυτά τα τρόφιμα. Ελέγχουμε την τροφική ευαισθησία σε κοινές τροφές όπως η Καφεΐνη, το Αλάτι και το Αλκοόλ.

Κατανάλωση Λιπαρών Οξεών

Έλεγχος της ικανότητας απορρόφησης μονοακόρεστων & πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, αλλά και τα Ω3/Ω6 λιπαρά οξέα για μια μεσογειακού τύπου διατροφή.

Μεσογειακή Διατροφή

Ελέγχονται γενετικοί πολυμορφισμοί σχετικά με διαδικασίες που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της μεσογειακής διατροφής.

Δυσανεξία στη Λακτόζη-Γλουτένη

Τροφική δυσανεξία έχει κάποιος ο οποίος υπολείπεται σε κάποιο συγκεκριμένο ένζυμο το οποίο είναι απαραίτητο για να διασπάσει μία συγκεκριμένη τροφή. Ελέγχουμε την προδιάθεση για δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.

Κατανάλωση υδατανθράκων

Εξετάζονται γενετικοί πολυμορφισμοί που σχετίζονται με την κατανάλωση υδατανθράκων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Απορρόφηση Βιταμινών

Οι βιταμίνες είναι τάξη οργανικών χημικών ενώσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την διατήρηση ενός ζωντανού οργανισμού, ο οποίος δεν είναι σε θέση να τις συνθέσει. Ελέγχουμε την ικανότητα απορρόφησης και αποτοξίνωσης των Βιταμινών Α, Β6, Β9 (Φολικό οξύ), Β12, C, D, και Ε.

Απορρόφηση Ιχνοστοιχείων

Έλεγχος ικανότητας απορρόφησης και αποτοξίνωσης Ασβεστίου, Σιδήρου και Μαγνησίου, αλλά και του κινδύνου υπερφόρτωσης από Σίδηρο.

Εξέταση για Κοιλιοκάκη


Κόστος εξέτασης: 40 €
Μέθοδος: PCR-Υβριδισμός (CE-IVD)
Αποτέλεσμα: 1-2 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: 3-5ml Αίματος με αντιπηκτικό EDTA

Παχυσαρκία και διαβήτης


Κόστος εξέτασης:
Μέθοδος: PCR
Αποτέλεσμα: 1-2 ημέρες
Είδος Βιολογικού Δείγματος: 3-5ml Αίματος με αντιπηκτικό EDTA

Τι είναι η Κοιλιοκάκη ?

Η Κοιλιοκάκη (Celiac Disease) είναι μια ανθρώπινη εντεροπάθεια που προκαλείται από μόνιμη δυσανεξία στη γλουτένη και, πιο συγκεκριμένα, στο πρωτεϊνικό κλάσμα της, που ονομάζεται γλιαδίνη.

Σε άτομα με γενετική προδιάθεση, η κατάποση αυτής της πρωτεΐνης προκαλεί σοβαρή βλάβη του εντερικού βλεννογόνου που χαρακτηρίζεται ιστολογικά από υπερπλασία κρύπτης με ολική ή μερική ατροφία των εντερικών λαχνών.

Δυσανεξία στη Λακτόζη-Γλουτένη

Η δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη (κοιλιοκάκη) έχουν παρόμοια συμπτώματα. Παρ ‘όλα αυτά, το αποτέλεσμα της γενετικής εξέτασης μάς επιτρέπει να γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη προδιάθεση για ορισμένες δυσανεξίες, να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένα διατροφικά σχέδια που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, προσαρμόζοντας τις διατροφικές συνήθειες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας.

Αυτό το τεστ ενδείκνυται ειδικά για άτομα που έχουν πεπτικά συμπτώματα ή έχουν στενό μέλος της οικογένειας με αυτές τις δυσανεξίες.

Πως συνδέεται η Παχυσαρκία με τον Διαβήτη ?

Το πακέτο Παχυσαρκίας και Διαβήτη προορίζεται για την ανίχνευση και διάκριση γενετικών πολυμορφισμών που σχετίζονται με την ευαισθησία σε αυξημένο κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη.

Η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες διαταραχές των ανεπτυγμένων χωρών και η συχνότητά της αυξάνεται ραγδαία. H παχυσαρκία, γενικά, σχετίζεται με φυσιολογικές αλλαγές που μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη ασθενειών όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή χοληστερόλη αίματος και διαβήτη τύπου 2.

Ο Διαβήτης ορίζεται ως η αδυναμία του σώματος να ρυθμίζει και να ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το επίμονο και μακροχρόνιο αυξημένο σάκχαρο στο αίμα σχετίζεται με βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και πολλά όργανα.

*** Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται από τον Γενετικό Σύμβουλο του εργαστηρίου συνεκτιμώντας τα κλινικά ευρήματα και το ιστορικό του ασθενούς, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.


Τι εννοούμε με την έννοια ¨Διατροφογενετική¨;

Η Διατροφογενετική μελετά το πώς τα τρόφιμα επηρεάζουν τα γονίδια ενός ατόμου και πώς τα γονίδια ενός ατόμου επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα ανταποκρίνεται στα τρόφιμα. Με άλλα λόγια, καθορίζει τις επιπτώσεις των απορροφούμενων θρεπτικών συστατικών και άλλων συστατικών τροφίμων στην έκφραση του γονιδίου και στη γονιδιακή ρύθμιση.

Πώς επιλέγω τον κατάλληλο έλεγχο της Διατροφής για εμένα;

Στο εργαστήριο της DNA Therapeutics σε βοηθάμε να διαλέξεις το κατάλληλο μοριακό έλεγχο που ταιριάζει στη διατροφή σου, μέσω της γενετικής καθοδήγησης που πραγματοποιείται με τον Γενετικό Σύμβουλο του εργαστηρίου μας. Δημιουργούμε το ατομικό γενετικό σου προφίλ και πορευόμαστε με γνώμονα τις ανάγκες σου.

Γιατί είναι σημαντικός ο μοριακός έλεγχος της Διατροφής;

Πραγματοποιώντας το κατάλληλο μοριακό έλεγχο με βάση τις ανάγκες του κάθε ατόμου μαθαίνουμε περισσότερα για το πώς τα γονίδια και η διατροφή μαζί μπορούν να επηρεάσουν την υγεία ενός ατόμου. Προσδιορίζει δηλαδή τις γενετικές παραλλαγές που μπορεί να είναι σημαντικές στην κατανόηση των γενετικών αποκρίσεων στη διατροφή καθώς και αυτές που σχετίζονται με ασθένειες δίνοντας αποτελεσματικές διατροφικές στρατηγικές για την πρόληψη ή τη θεραπεία ασθενειών.

Translate »