DNA Therapeutics

Ιολογικές εξετάσεις

4.1/5

Ελέγξτε διακριτικά για 6 σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

4.2/5

Το τεστ ελέγχει για γονοτύπους τριών ερπητοϊών (CMV/EBV/HHV6)).

4.5/5

Ελέγξτε για γονοτύπους υψηλού κινδύνου του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Προτεινόμενα Άρθρα

Ιολογικές Εξετάσεις

Προστάτεψε τον εαυτό σου και τους αγαπημένους σου

Στο εργαστήριο της DNA Therapeutics, πραγματοποιούμε ιολογικές εξετάσεις με την χρήση πολλαπλών μεθόδων για τον εργαστηριακό έλεγχο ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων.

Η DNA Therapeutics  προσφέρει υπηρεσίες, που αφορούν τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες όπως η STD Pack, τις τρεις πιο κοινές λοιμώξεις ανθρωπίνων ιών έρπητα CMV, EBV, HHV6 με την εξέταση Herpes Pack, καθώς και τον μοριακό έλεγχο του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων με την υπηρεσία HPV Test.

Οι  παραπάνω υπηρεσίες αποτελούν απαραίτητο κομμάτι του προγεννητικού ελέγχου, έπειτα από τη σύσταση του ιατρού σας.

Οι ιολογικές εξετάσεις που πραγματοποιεί το εργαστήριο αφορούν τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες (STD), τις τρεις πιο κοινές λοιμώξεις ανθρωπίνων ιών έρπητα (CMV-EBV-HHV6) καθώς και τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

STD Pack

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) αποτελούν την πιο κοινή ομάδα μολυσματικών ασθενειών. Οι ΣΜΝ μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο μέσω σεξουαλικής δραστηριότητας και η αυξητική τους τάση, ιδίως μεταξύ των νέων κάτω των 25 ετών, κάνει την έγκαιρη και ακριβή διάγνωση τους να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι οργανισμοί (βακτήρια, ιοί ή παράσιτα) που προκαλούν ΣΜΝ μπορεί να περάσουν από άτομο σε άτομο μέσω του αίματος, το σπέρμα ή κολπικά και άλλα σωματικά υγρά.

Herpes Pack

 O κυτταρομεγαλοϊός (CMV) είναι ένας κοινός ιός. Μετά τη μόλυνση, το σώμα διατηρεί τον ιό για ζωή. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν CMV επειδή σπάνια προκαλεί προβλήματα σε υγιείς ανθρώπους.

Ο Epstein-Barr (EBV), επίσης γνωστός ως ανθρώπινος ιός έρπητα 4, είναι μέλος της οικογένειας του ιού του έρπητα. Είναι ένας από τους πιο κοινούς ιούς του ανθρώπου αφού αρκετοί άνθρωποι μολύνονται με EBV κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ο EBV εξαπλώνεται συνήθως μέσω σωματικών υγρών, κυρίως σάλιο και μπορεί να προκαλέσει λοιμώδη μονοπυρήνωση.

Ο ανθρώπινος έρπης 6 (HHV-6) είναι ένα σύνολο δύο στενά συνδεδεμένων ιών έρπητα γνωστών ως HHV-6A και HHV-6B. Ο HHV-6B μολύνει σχεδόν το 100% των ανθρώπων, συνήθως πριν από την ηλικία των τριών και συχνά οδηγεί σε πυρετό, διάρροια, μερικές φορές με εξάνθημα γνωστό ως roseola. Αν και σπάνια, αυτή η αρχική λοίμωξη HHV-6B μπορεί επίσης να προκαλέσει εμπύρετους σπασμούς, εγκεφαλίτιδα ή δυσάρεστες επιληπτικές κρίσεις. Λίγα είναι γνωστά σχετικά με τον τρόπο απόκτησής του, αλλά μια μικρή μελέτη διαπίστωσε πολύ χαμηλά επίπεδα HHV-6A στο σάλιο των μισών υγιών ενηλίκων.

HPV Test

Ο HPV γνωστός και ως ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, μεταδίδεται μέσω επαφής με το δέρμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν λοίμωξη από τον HPV των γεννητικών οργάνων μέσω άμεσης σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένου του κολπικού, πρωκτικού και στοματικού σεξ. Επειδή ο HPV είναι λοίμωξη από δέρμα σε δέρμα, δεν απαιτεί απαραίτητα σεξουαλική επαφή για να πραγματοποιηθεί μετάδοση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο συγκεκριμένος ιός εξαφανίζεται μόνος του και δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. Αλλά όταν δεν εξαφανιστεί, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και καρκίνο. Η ανίχνευση του HPV μπορεί να παρέχει τόσο διαγνωστικές όσο και προγνωστικές πληροφορίες για την κλινική αξιολόγηση των γυναικών σε κίνδυνο.

Ο έλεγχος γίνεται εφόσον έχω συμπτώματα ή μπορεί να διαγνωστεί και πριν ο ιός;

Κάθε περίπτωση που αναφέραμε παραπάνω είναι διαφορετική όπως και ο κάθε εξεταζόμενος. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου εκτός από διαγνωστικές, ο μοριακός έλεγχος δίνει και προγνωστικές πληροφορίες.
Μάθε περισσότερα

Πότε να προχωρήσω σε μοριακό έλεγχο για ιογενή λοίμωξη;

Μια ιογενής λοίμωξη μπορεί να μειώσει την άμυνα του οργανισμού, με συνέπεια η πιθανότητα για μια επιπρόσθετη βακτηριακή λοίμωξη να αυξάνει. Γι’ αυτό σε περίπτωση που κάποιος παρατηρήσει κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα ή ακόμη και ο σύντροφός του-είτε έχει υποψία εμφάνισης, χωρίς δεύτερη σκέψη θα πρέπει να προχωρήσει στον αντίστοιχο μοριακό έλεγχο.
Μάθε περισσότερα

Μιλήστε στην ομάδα μας

Για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε μια σειρά αποκλειστικών προσφορών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ένα μέλος από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν
η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Είδατε κάτι που σας άρεσε;
Μοιραστείτε την σελίδα με κάποιον που ενδιαφέρεται!