DNA Therapeutics

Μάθετε για τον Οικογενή Μεσογειακό Πυρετό!

FMF TestSM

118
4.5/5

Διαγνώστε έγκαιρα τον Οικογενή Μεσογειακό Πυρετό με το FMF Test της DNA Therapeutics. Μελετώντας 13 γονιδιακούς στόχους και 2 κατηγορίες αντίδρασης στη φλεγμονή, προσφέρουμε αξιόπιστη διάγνωση στον ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.

FMF TestSM

119 / εξέταση
 • Αποτελέσματα σε 48 hr
 • Έλεγχος 13 γονιδιακών στόχων
 • Μελετά 2 κατηγορίες
 • Παρειακό επίχρισμα
 • Ηλεκτρονικά αποτελέσματα

FMF Test SM

Εκτίμηση της φλεγμονώδους απόκρισης μέσω του τεστ FMF

Έλεγχος 13 στόχων και αποτελέσματα για 2 κατηγορίες

Ο Οικογενής Μεσογειακός Πυρετός (FMF) είναι η πιο κοινή κληρονομική φλεγμονώδης διαταραχή.

Επαναλαμβανόμενες κρίσεις πυρετού και επώδυνη φλεγμονή στην κοιλιά, το στήθος ή τις αρθρώσεις, που τυπικά διαρκούν 12 έως 72 ώρες, χαρακτηρίζουν την πάθηση.

Η πιο σοβαρή επιπλοκή του FMF είναι η αμυλοείδωση, μια συσσώρευση πρωτεϊνικών εναποθέσεων που τελικά οδηγεί σε νεφρική ανεπάρκεια.

Το FMF προκαλείται από μεταλλάξεις στο γονίδιο MEFV. Το φάσμα των μεταλλάξεων ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων και επηρεάζει τη σοβαρότητα του FMF, καθώς και τον κίνδυνο ανάπτυξης συστηματικής αντιδραστικής (ΑΑ) αμυλοείδωσης.

Η ομόζυγη κατάσταση του ισοτύπου SAA1.1 σχετίζεται σημαντικά με την αμυλοείδωση ΑΑ σε ασθενείς με FMF.

Τι είναι?

Το FMF Test είναι μια υπηρεσία που ανιχνεύει τα επίπεδα γονιδιακής ρύθμισης σε 13 γονιδιακούς στόχους για την απόκριση σε φλεγμονές, προσφέροντας σαφήνεια και κατανόηση για τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σας.

Γιατί να το κάνω?

Μην αφήνετε τον Οικογενή Μεσογειακό Πυρετό να επηρεάσει τη ζωή σας. Εάν παρουσιάζετε επαναλαμβανόμενες κρίσεις πυρετού και επώδυνη φλεγμονή στην κοιλιά, το στήθος ή τις αρθρώσεις, το τεστ FMF Test μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συμπτώματά σας και να επιλέξετε τη σωστή θεραπεία για μια φυσιολογική ζωή.

Τι μελετά?

Τι είναι ο Οικογενής μεσογειακός πυρετός;

Ο οικογενής μεσογειακός πυρετός (FMF) είναι μια γενετική διαταραχή που πιο συχνά εμφανίζεται σε άτομα με καταγωγή από τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Ο FMF συναντάται συχνά στον Ελληνικό πληθυσμό, αφού το ποσοστό ασυμπτωματικών ετεροζυγωτών στην ηπειρωτική Ελλάδα υπολογίζεται σε 0.7%. Το ποσοστό αυτό είναι πιο αυξημένο στην Κρήτη (4%) και στην Κύπρο (6%).

Τα πρώτα επεισόδια στο περίπου 90% των ασθενών αρχίζουν συνήθως πριν από την ηλικία των 20 ετών. Σε περίπου 75% των ασθενών, ο πυρετός εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 10 ετών. Ο FMF μπορεί να εμφανιστεί ή να είναι ενεργός σε ενήλικες, αλλά συχνά η νόσος είναι ηπιότερη και λιγότερο εμφανής (και πιο δύσκολο να γίνει διάγνωση) από ότι στα παιδιά.

Το γονίδιο που συνδέεται με τον FMF ονομάζεται MEFV και φέρεται να παίζει κάποιο ρόλο στον φυσικό έλεγχο της φλεγμονής. Όταν το γονίδιο MEFV δεν λειτουργεί σωστά, η φλεγμονή ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι ασθενείς παρουσιάζουν επεισόδια πυρετού και πόνου. Η λοίμωξη, το τραύμα, η έντονη άσκηση, οι περίοδοι της εμμήνου ρύσεως ή το ψυχολογικό στρες μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια πυρετού στους ασθενείς με FMF.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αποτελέσματα που μπορείτε να κατανοήσετε

 • Κατανοητά

  Αποκτήστε ουσιαστικές γνώσεις για την υγεία σας με εύκολα κατανοητά αποτελέσματα. Σας παρέχουμε επίσης πρόσθετους πόρους (μεγάλο δίκτυο κλινικών Επαγγελματιών) και χρήσιμες συμβουλές στα πλαίσια της δωρεάν Γενετικής Συμβουλευτικής

 • Εξατομικευμένα

  Λάβετε μια εξατομικευμένη αναφορά για κάθε δείκτη που δοκιμάστηκε καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνουν τα αποτελέσματα για εσάς.

 • Επόμενο βήμα

  Αναλάβετε δράση για την υγεία και την ευεξία σας. Χρησιμοποιήστε την αναφορά μας για να καθοδηγήσετε τα επόμενα βήματά σας. Επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία υγείας για να μάθετε περισσότερα για τα αποτελέσματά σας και να λάβετε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας.

Διαπιστευμένα

Τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούμε στη DNA Therapeutics είναι διαπιστευμένα. Αυτό σημαίνει ότι πληρούν υψηλά πρότυπα για να αποκτήσουν κρατικές και ομοσπονδιακές πιστοποιήσεις και υποβάλλονται σε τακτικές επιθεωρήσεις.

Για τον Επαγγελματία

Κατάλληλα διαμορφωμένες απαντήσεις για εύκολη ανάγνωση και ερμηνεία από τον θεράποντα ιατρό. Τα αποτελέσματα είναι έτοιμα προς αξιοποίηση.

Προστασία Δεδομένων

Στη DNA Therapeutics λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας. Χρησιμοποιούμε κρυπτογράφηση κορυφαίας τεχνολογίας, για να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται με ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τα εμπορευόμαστε.

Μιλήστε στην ομάδα μας

Για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε μια σειρά αποκλειστικών προσφορών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ένα μέλος από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν
η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Είδατε κάτι που σας άρεσε;
Μοιραστείτε την σελίδα με κάποιον που ενδιαφέρεται!