fbpx

DNA Therapeutics

Συχνές τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες

Συχνές τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες

Συχνές τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες.

Συχνές τροφικές ευαισθησίες και δυσανεξίες. Το πιο κοινό πρόβλημα που μαστίζει όλους μας. Οι πιο συχνές ευαισθησίες οφείλονται στο αυγό, τα οστρακοειδή, το ψάρι, το σιτάρι, τη σόγια, τους ξηρούς καρπούς και το αγελαδινό γάλα. Ενώ οι πιο κοινές τροφικές δυσανεξίες είναι η δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη.

Οι ανεπιθύμητες αντιδράσεις στις τροφές έχουν συσχετισθεί με χρόνιες παθήσεις όπως είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η ημικρανία και η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα γαστρεντερικά, αναπνευστικά, δερματικά, νευρολογικά ή γενικευμένα, όπως φούσκωμα, κνησμό, φτέρνισμα, δερματικά εξανθήματα, ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, διάρροια, αλλεργικό σοκ.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η αποφυγή των υπαίτιων τροφών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο καθώς η διάκριση και οι παθογενετικοί μηχανισμοί μεταξύ ευαισθησίας και δυσανεξίας συχνά συγχέονται. Η άμεση ή καθυστερημένη έως και 72 ώρες έναρξη των συμπτωμάτων μετά τη λήψη της τροφής, καθώς και η διαφορετική συμπτωματολογία σε κάθε άτομο δυσχεραίνουν τη σωστή διάγνωση.

Η αποφυγή τροφών που υποπτευόμαστε ότι ίσως είναι επιβλαβείς για τον οργανισμό πιθανώς να οδηγήσει σε ακατάλληλες δίαιτες με εκτεταμένο αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων με αποτέλεσμα την εγκατάσταση διατροφικών ανεπαρκειών ή λανθασμένης και δυνητικά επικίνδυνης διατροφικής συμπεριφοράς.

Ο αλλεργικός έλεγχος Food Allergy της DNA Therapeutics, είναι ο πλέον αξιόπιστος για την ανίχνευση τροφικών ευαισθησιών, εξετάζοντας την IgG αντιδραστικότητα σε 57 τροφές, με στόχο την επιλογή κατάλληλης και πλήρως εξατομικευμένης θεραπευτικής παρέμβασης, γιατί κάθε άτομο είναι μοναδικό.

Είναι μία εξέταση απλή, αξιόπιστη και επιστημονικά τεκμηριωμένη!

Απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως και είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο ειδικά σε όσους εμφανίζουν διατροφικές ευαισθησίες, συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου, γαστρεντερικές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, χρόνια νοσήματα.

Πάρις Ρόιδος
Ph.D, M.Sc. Μοριακός Βιολόγος - Γενετιστής

Πηγή

  • Marcum JA. Nutrigenetics/Nutrigenomics, Personalized Nutrition, and Precision Healthcare. Curr Nutr Rep. 2020 Dec;9(4):338-345. doi: 10.1007/s13668-020-00327-z. PMID: 32578026
  • GBD 2017 Diet Collaborators. Health effects of dietary risks in 195 countries, 1990-2017: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2017. Lancet. 2019 May 11;393(10184):1958-1972. doi: 10.1016/S0140-6736(19)30041-8. Epub 2019 Apr 4. Erratum in: Lancet. 2021 Jun 26;397(10293):2466. PMID: 30954305; PMCID: PMC6899507
4.1/5

Μεταβολισμός και υγεία. Το τεστ μετρά σημαντικές αλλαγές σε 14 γονιδιακούς στόχους.

4.5/5

Ελέγξτε ένα σύνολο τροφών που υποψιάζεστε ότι μπορεί να σας προκαλούν δυσφορία

Γίνε και εσύ μέλος

Λάβετε δωρεάν διαδικτυακές συμβουλές και προτάσεις που παραδίδονται απευθείας στο e-mail σας. 

Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν
η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *