Φαρμακογενετική
Το τεστ 5 F-U PGx ελέγχει 4 γονιδιακούς στόχους για την αξιολόγηση του μεταβολισμού της φθοριοουρακίλης.
Το τεστ TPMT PGx ελέγχει 3 γονιδιακούς στόχους για την αξιολόγηση του μεταβολισμού των θειοπουρινών.
Το τεστ Warfarin/Coumarin PGx ελέγχει 3 γονιδιακούς στόχους για την αξιολόγηση του μεταβολισμού της κουμαρίνης.
Το τεστ CYP2C19 PGx ελέγχει 8 γονιδιακούς στόχους για την αξιολόγηση του μεταβολισμού των ξενοβιοτικών (αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά).
Προτεινόμενα Άρθρα
No posts found!
Φαρμακογενετική
Είναι τα φάρμακα ίδια για όλους;
Η Φαρμακογενετική βοηθά στον έλεγχο της απόκρισης των φαρμάκων βάσει του DNA μας.
Πρόκειται για μία εξατομικευμένη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία διενεργείται στην DNA Therapeutics Και αναλύει το φαρμακογενετικό προφίλ του ασθενή. Ακόμη εξετάζει εάν και κατά πόσο ο ασθενής μεταβολίζει τα συχνότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως τα αντιπηκτικά, τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιεπιληπτικά.
Παράλληλα, σας πληροφορεί σχετικά με την εξακρίβωση των αιτιών μιας αποτυχημένης φαρμακευτικής αγωγής ή και την επεξήγηση των έντονων παρενεργειών.

Τα αντιθρομβωτικά φάρμακα είναι χρήσιμα για την αποφυγή ανεπιθύμητων θρομβώσεων ή θρομβοεμβολών σε περιπτώσεις όπως είναι: η κολπική μαρμαρυγή, τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα, η θρομβοφλεβίτιδα, η πνευμονική εμβολή, οι θρομβοφιλίες. Από την άλλη, τα αντιπηκτικά φάρμακα δρουν αναστέλλοντας, άμεσα ή έμμεσα, παράγοντες της πήξεως. Η αξιολόγηση των γενετικών πολυμορφισμών δείχνει ότι οι φορείς κάποιων αλληλόμορφων γονιδίων έχουν αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας και χρειάζονται χαμηλότερη μέση ημερήσια δόση αντιπηκτικών σκευασμάτων.
Πώς λειτουργεί η Φαρμακογενετική;
Η Φαρμακογενετική Ανάλυση χρησιμοποιείται για να διαπιστώσουμε πως ο οργανισμός ενός συγκεκριμένου ασθενή ανταποκρίνεται στη δόση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου με αποτέλεσμα να καθοριστεί η πιο αποτελεσματική θεραπεία γι’ αυτόν. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε την εκδήλωση ανεπιθύμητων και επικίνδυνων παρενεργειών επιλέγοντας μια εναλλακτική φαρμακοθεραπεία. Επίσης αυτή η θεραπεία έχει τη βάση της στη γενετική σύνθεση του ασθενούς και όχι στο σωματικό βάρος και στην ηλικία του. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως τα οφέλη της Φαρμακογενετικής ανάλυσης δεν αφορούν μόνο τους ασθενείς αλλά και τους ίδιους τους γιατρούς καθώς με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουν τον ασθενή εξατομικευμένα βασιζόμενοι σε γενετικά δεδομένα.
Ακόμη, με τη χρήση της Φαρμακογενετικής ανάλυσης στην κλινική πράξη υπολογίζονται έγκαιρα τα οφέλη και οι κίνδυνοι της χρήσης διαφορετικών φαρμάκων στον εκάστοτε ασθενή και ως εκ τούτου επιλέγουμε την ιδανική θεραπεία και η καταλληλότερη δόση για εκείνον.
Πότε να χρησιμοποιήσω την Φαρμοκογενετική;
Η απόκριση σε φαρμακευτικές θεραπείες διαφέρουν από άτομο σε άτομο καθώς και άλλοι εξωγενείς παράγοντες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο σε ορισμένες διαφοροποιήσεις. Αν και αυτές οι διαφοροποιήσεις μπορεί να είναι απόρροια πολλών παραγόντων, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι η διαφορά αυτή, οφείλεται σε νουκλεοτιδικές αντικαταστάσεις σε γονίδια που ενέχονται στο μεταβολισμό των φαρμάκων.
Με αυτόν τον τρόπο, η φαρμακογενετική αποτελεί ένα εργαλείο για την κατανόηση του μεταβολισμού και της απόκρισης σε μια φαρμακευτική ουσία. Για να καταλάβει λοιπόν κάποιος σε ποια περίπτωση θα πρέπει να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ανάλυση, αρκεί να έχει παρατηρήσει ότι κάποια φάρμακα μπορεί να τον επηρεάζουν σε σχέση με κάποια άλλα ή ακόμη και να έχει υποψίες.
Μιλήστε στην ομάδα μας
Για εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και πρόσβαση σε μια σειρά αποκλειστικών προσφορών, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Ένα μέλος από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών θα επικοινωνήσει μαζί σας.
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν
η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.